ИМПЛАНТИ

ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

Зъбният имплант е титанов елемент, който се поставя хирургично в определена част на челюстната кост. Очаква се интеграция в костната структура и поддръжка за мост, корона или прореза. Това е единствената процедура,  която осигурява устойчивост и здравина в костта на поставените зъби и независимо възстановяване без необходимост от увреждане на съседни здрави зъбни тъкани.

ПРОЦЕДУРА

Поставянето на зъбен имплант изисква определени умения и сръчност на денталният лекар-хирург и е препоръчително да проверите акредитацията на специалиста предлагащ имплантологично лечение. Имплантите могат да бъдат поставени под местна анестезия, но в някои случай се препоръчва обща седация. Венеца където ще се поставя импланта се срязва и повдига. Оформя се дупка в костта с помощта на специални за целта свредели. Титановия имплант се поставя плътно в калибрирания костен отвор, а венеца се зашива обратно върху импланта. Ако имаме недостиг на кост за да се акомодира импланта се препоръчва костно присаждане или избор на малък размер имплант.
През следващите 3 месеца импланта зараства с околната кост. След този период се поставя изкуствено зъбно пънче с временна корона за период 2-4 седмици. Околните венечни тъкани узряват и са готови за поставяне на окончателната протезна конструкция. Зъбните импланти осигуряват здраво, дълготрайно решение при липсващи зъби за период над 20 години.