ЕСТЕТИКА

При зъбния преглед, ние ще снемем анамнеза и ще дискутираме здравето на вашите зъби, венци и орална лигавица. Ние ще обърнем внимание на всички ваши въпроси и притеснения. Ще разберем вашите представи за облика на зъбите ви, докато проверяваме здравето на всички орални тъкани. Вашите желания са първостепенни за нас, а изборът на лечение ще бъде дискутиран старателно за да се уверим, че ние срещаме вашите нужди. Нашата цел e да постигнем максималният ефект от вашата широка усмивка. Ако вие имате някакви възстановявания, те ще бъдат изследвани. Рентгенова диагностика ще се направи за да се проследят тъканите под, между и вътре в зъбите. Накрая ще ви бъде даден съвет и предложен план на лечение. Зъбите се оцветяват от храните и напитките които консумираме. Тютюнопушенето също потъмнява зъбите и намалява естествената им белота. Зъбното избелване е успешен и прост метод за изсветляване на цвета на зъбите. Степента на постигнатата белота варира според пациента и избора на метод за избелване.

Избелване

whitening

Избелването на зъбите е с цел подобряване на цвета им, премахване на петна и оцветявания. А най-общо казано да удовлетворим желанието ни да изглеждат по бели. При силно опетнени зъби значително подобрение би могло да има след провеждането на клинична орална хигиена-ултразвук и полиране, ако произхода на оцветяването е зъбен налеп, зъбен камък или плака. Повечето кабинети предлагащи козметична стоматология използват системи за амбулаторно и за домашно избелване. И при двете процедури активното съединение е 3-38% пероксид.По високият процент пероксид е по силен, с по голям ефект и респективно с по голям потенциал да увреди околните меки тъкани, които е необходимо да се протектират. Това е причината домашните комплекти за избелване да имат обикновено ниска концентрация на пероксид. Ефекта при тях е по бавен и по малък в сравнение с ламповото амбулаторно избелване. Комбинация на двете предоставя съвършеното дълготрайно избелване.

Процедура

Преди всяка една процедура за избелване, старателно се почистват зъбите. Премахват се налепи, плака и зъбен камък, завършва с полиране. Следващата стъпка ще бъде денталният лекар да регистрира нюанса и цвета на зъбите преди процедурата, за да покаже разликата постигната след избелването. Визуализация с дентална снимка е подходяща. Избелващият гел се апликира върху повърхността на зъбите и се подлага на действието на специфична светлина за близо 1/2 час, която го активира и ускорява целия процес, правещ избелването по-ефективно. Денталният лекар накрая ще отмие избелващия гел и отстрани венечната защита, преди да оцени крайният резултат чрез сравнителна снимка или разцветка. Резултатите обикновено са много драматични! Зъбите на много от пациентите са чувствителни веднага след тази процедура и се препоръчва избягването на горещи или студени напитки за известно време. Някои дентални лекари подлагат на третиране с флуорид зъбите след избелване, което намалява този ефект за чувствителност.